Kamp 2019

De kampplaats van 2019 is bekend!

• Kampleiders: Jasper Depraetere (0471 45 64 51) en Anton Vroemans (0479 40 11 97)
  • Kamp mail: kamp@ksa-lichtaart.be
  • Kampdata: 2 juli (Knim & Sjo) / 4 juli (Joro’s) tot 11 juli (iedereen welkom vanaf 13u)
  • Kampboekje: lees online
  • Medisch fiche: download
  • Adres voor briefjes:
    Stéphane Ballot
    KSA Lichtaart
    t.a.v. Voornaam Achternaam
    Rue D’En Haut, Membre 40A
    550 Vresse-sur-Semois
  • Eerste keer? Wees gerust, de leiding komt bij iedereen langs voor een woordje uitleg. Ook zijn er hier honderden foto's beschikbaar van afgelopen kamp zodat je een idee krijgt hoe het net werkt.

Enkele algemene regels

Bezoekdag

De bezoekdag is de laatste dag van het kamp. Ouders, broers, zussen, grootouders enz. zijn die dag welkom op de kampplaats om te zien waar zoon- of dochterlief zich de afgelopen week mee beziggehouden heeft. Die dag vertrekken ook alle leden met de ouders terug naar huis. De aspiranten en de leiding blijven nog enkele dagen ter plaatse om de kook-, eet-, slaap- en materiaaltenten weer af te breken en het terrein volledig op te ruimen.

Tijdens de bezoekdag verwelkomen we iedereen vanaf 13u. Om organisatorische redenen kan hierop GEEN ENKELE uitzondering gemaakt worden. We zorgen voor hapjes, drankjes en laten samen met alle andere leden nog een paar dingen zien dus het zou leuk zijn dat iedereen toch tot 15u blijft. Dan vindt de slotformatie plaats en mag iedereen naar huis.

Kampvervoer

Meer info volgt...

Fietsencontrole

Onze sjo'ers gaan elk jaar met de fiets op kamp. Omdat ze toch altijd behoorlijk wat kilometers moeten afleggen willen we natuurlijk dat de fietsen helemaal in orde zijn om zo ongelukken en ongemakken onderweg te vermijden. Ongeveer een week voor ze vertrekken op kamp wordt de fiets nagekeken door de leiding.

Kampadres

Tijdens het kamp is bezoek, telefoneren, sms'en ten strengste verboden. We leggen die regel o.a. op om te vermijden dat leden heimwee krijgen. Verder is het voor ons als leiding ook niet gemakkelijk als leden om de haverklap aan het telefoneren, sms'en enz. zijn. Dat verstoort alleen maar de spelletjes en is associaal t.o.v. de rest!

Brieven/kaartjes schrijven kan dan weer wel. Het kampadres vindt u bovenaan deze pagina. Denk er ook aan uw zoon/dochter wat geld mee te geven. Ze kunnen op de kampplaats kaartjes en postzegels kopen en zo ook aan u iets laten weten. (Kaartjes en postzegels worden verkocht aan inkoopprijs.)

Snoep

Snoep kan je ook beter thuislaten. Onze kookploeg zorgt ervoor dat je maagje op kamp niets tekort komt en elke dag is er ook een vieruurtje voorzien. In het begin van het kamp vindt een grote snoepcontrole plaats. Het gevonden snoep wordt door de leiding bijgehouden en krijg je (hopelijk) na het kamp terug!

Medicatie

Als je op kamp medicijnen moet innemen geef je die op voorhand aan je leiding. Zij zorgen ervoor dat je tijdig alles krijgt en zo kan je ook niets kwijtspelen!

Vergeet ook niet je medische fiche duidelijk ingevuld en op tijd aan de leiding te geven! Deze kan je downloaden op de site onder het menu "documenten".

Zoektocht

We hebben honderden mails gestuurd, boeren gebeld, en meermaals naar Wallonië gereden. Opeens hadden we het gevonden.

Dit was de derde keer dat we op zoek gingen naar een kampplaats voor 2019. We zouden die dag naar meerdere plaatsen gaan kijken. Toen we bij de eerste boer aankwamen mochten we met zijn jeep meereden om zijn kampplaatsen te bezichtigen. Hij had er namelijk drie die geschikt zouden kunnen zijn. We verloren snel onze hoop toen hij met volle trots zijn eerste weide in het centrum van een dorp toonde. Dit zou niet gaan. Vlak naast een baan, zicht op huizen, klein terrein, ... We gingen verder naar zijn volgend terrein. Het terrein was kleiner dan ons speelveld achter ons lokaal. We reden snel verder naar zijn laatste terrein om het bezoek af te ronden in de hoop later op de dag meer succes te hebben. Nadat de boer plots van de weg reed, een steil smal bospad in, kregen we terug een beetje hoop. Na even rijden kwamen we op het meest afgelegen terrein dat we ooit zagen. Zonder jeep was dit niet gelukt. Op het terrein is alleen maar zicht op bossen en de ongelooflijk brede rivier. We wisten al snel dat we die dag niet verder moesten gaan kijken. Het terrein is perfect voor het kamp! We kunnen een week lang spelen in de omliggende bossen, zwemmen in de brede rivier, natuur verkennen, alles wat we willen. We kunnen zelf niet meer wachten totdat het kamp begint, zodat we iedere dag terug kunnen wakker worden met het geluid, de geur en het zicht van deze schitterende natuur.

Het kamp van 2019 zal dus te doen zijn in Membre-sur-Semois. Dat is iets verder rijden als voorgaande jaren, maar dat is zeker de moeite waard! We raden iedereen dan ook aan om op de bezoekdag iets eerder te vertrekken, niet enkel omdat het langer reizen is, maar om zelf even de natuur te verkennen.

Heuvels van Membre

Google Earth beeld van onze weide