Kamp 2019

De kampplaats van 2019 is bekend!

  • Kampleiders: Jasper Depraetere (0471 45 64 51) en Anton Vroemans (0479 40 11 97)
  • Kamp mail: kamp@ksa-lichtaart.be
  • Kampdata: 2 juli (Knim & Sjo) / 4 juli (Joro’s) tot 11 juli (iedereen welkom vanaf 13u)
  • Eerste keer? Wees gerust, de leiding komt bij iedereen langs voor een woordje uitleg. Ook zijn er hier honderden foto's beschikbaar van afgelopen kamp zodat je een idee krijgt hoe het net werkt.

Zoektocht

We hebben honderden mails gestuurd, boeren gebeld, en meermaals naar Wallonië gereden. Opeens hadden we het gevonden.

Dit was de derde keer dat we op zoek gingen naar een kampplaats voor 2019. We zouden die dag naar meerdere plaatsen gaan kijken. Toen we bij de eerste boer aankwamen mochten we met zijn jeep meereden om zijn kampplaatsen te bezichtigen. Hij had er namelijk drie die geschikt zouden kunnen zijn. We verloren snel onze hoop toen hij met volle trots zijn eerste weide in het centrum van een dorp toonde. Dit zou niet gaan. Vlak naast een baan, zicht op huizen, klein terrein, ... We gingen verder naar zijn volgend terrein. Het terrein was kleiner dan ons speelveld achter ons lokaal. We reden snel verder naar zijn laatste terrein om het bezoek af te ronden in de hoop later op de dag meer succes te hebben. Nadat de boer plots van de weg reed, een steil smal bospad in, kregen we terug een beetje hoop. Na even rijden kwamen we op het meest afgelegen terrein dat we ooit zagen. Zonder jeep was dit niet gelukt. Op het terrein is alleen maar zicht op bossen en de ongelooflijk brede rivier. We wisten al snel dat we die dag niet verder moesten gaan kijken. Het terrein is perfect voor het kamp! We kunnen een week lang spelen in de omliggende bossen, zwemmen in de brede rivier, natuur verkennen, alles wat we willen. We kunnen zelf niet meer wachten totdat het kamp begint, zodat we iedere dag terug kunnen wakker worden met het geluid, de geur en het zicht van deze schitterende natuur.

Het kamp van 2019 zal dus te doen zijn in Membre-sur-Semois. Dat is iets verder rijden als voorgaande jaren, maar dat is zeker de moeite waard! We raden iedereen dan ook aan om op de bezoekdag iets eerder te vertrekken, niet enkel omdat het langer reizen is, maar om zelf even de natuur te verkennen.

Heuvels van Membre

Heuvels van Membre

Google Earth beeld van onze weide

Google Earth beeld van onze weide